Attackogram genomineerd voor BNO-NVJ infographics jaarprijs

Geplaatst op 04-03-2011 door Maarten Marx | parliament, Political Mashup | tags: | comment image Geen reacties »

NRC publiceerde onlangs over de BNO-NVJ infographics jaarprijs waarvoor ook het attackogram bedacht door UvA Informatici en Geesteswetenschappers genomineerd was. Het onderstaande bericht is overgenomen van BNO-NVJ: nominaties 2010 bekend 2011-02-03

Update: Er waren 110 inzendingen, waarvan er 10 genomineerd werden. De ‘statische’  prijs is gewonnen door Remy Jon Ming – De verrommeling in beeld (Financieele Dagblad).

In beide categorieën (‘statisch’ en ‘dynamisch’) zijn vijf infographics gekozen. De prijs per categorie bedraagt € 2500.

De zesde editie van de Infographics Jaarprijzen wil wederom de aandacht vestigen op de kwaliteit van de Nederlandse infographic. De genomineerden werden gekozen door een jury die bestond uit Jan Schwochow (Golden Section Graphics), Stephan Saaltink (designer en researcher), Frederik Ruys (information designer en winnaar van de Jaarprijs 2009), Lize Alink (NVJ) en jury-voorzitter Eugene Bay (VBAT). De uiteindelijke winnaars worden op 4 maart 2011 in Figi te Zeist bekendgemaakt. De Infographics Jaarprijzen zijn een initiatief van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ). Frederik Ruijs | | Nieuws

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.