Algemene Beschouwingen 2011

Geplaatst op 02-02-2012 door Maarten Marx | parliament | tags: | comment image Geen reacties »

PoliticalMashup werd gebeld door Telecats die bezig zijn met spraakherkenning van de debatten uit de Tweede Kamer. Ze wilden als demo de video van 2 dagen Algemene Beschouwingen van 2011 koppelen aan de Handelingen.

“Maarten, we kunnen de Handelingen van de Algemene Beschouwingen niet vinden. Kan je helpen? Jij bent daar toch zo goed in?”

Nou goed, wat doe je dan, je gaat naar officielebekendmakingen.nl en zoekt op beschouwingen in de titel, en beperkt de zoekruimte tot stukken uit September 2011. Nul resultaten! Zie het screenshot hieronder.

Dan maar op datum zoeken: alle stukken van 21 en 22 september 2011.

Het resultaat is bevreemdend:

  • De tweede dag is er niet. Er zijn geen stukken van 22 September. Dit is het antwoord van Rutte met onder meer het veel besproken “Doe zelf normaal.”.
  • De titels van de debatten kloppen helemaal niet. De titel van het debat wat we zoeken in de zoekmachine is Aan de orde zijn:, terwijl bedoeld is

    Aan de orde zijn: de algemene politieke beschouwingen naar aanleiding van de Miljoenennota voor het jaar 2012 (33000).

    Later die dag is er ook nog een hit voortzetting van:.
    Dit verklaard waarom zoeken op beschouwingen in de titel niks opleverde.

Dat er wel eens iets mis kan gaan met het publiceren van de Handelingen is jammer maar lijkt een feit waar weinig aan te doen is. Maar dat, meer dan 4 maanden na het belangrijkste debat van het jaar, het officiële verslag van dat debat niet openbaar is is op z’n zachts gezegd vreemd…

Hieronder een screenshot van het resultaat van bovenstaande zoekopdracht op 2012-02-02.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.