PoliticalMashup wint NederLandse Dataprijs 2012

Geplaatst op 19-10-2012 door Maarten Marx | data, parliament | tags: | comment image Geen reacties »

PoliticalMashup heeft de NederLandse Dataprijs 2012 gewonnen met de gemaakte XML versie van de Handelingen der Staten Generaal van 1814-2012.

De onvindbare logaritmes die tijdens de prijsuitrijking ter sprake kwamen zijn ondertussen alsnog gevonden. Jos Engelen had bijna helemaal gelijk, Minister Pronk zei alleen logaritmisch (Eerste Kamer, 2001-01-16), en niet logaritme. Te vinden met de query logarit*.De jury:
Political Mashup: een onmisbaar instrument
Tijdens de uitreiking op 18 oktober geeft prof. dr. W.W. Mijnhardt, juryvoorzitter van de Dataprijs humaniora en sociale wetenschappen, aan dat de juryleden de prijs unaniem toekennen aan Political Mashup. Vol lof deelt hij de argumentatie met de zaal: “Omvangrijk, een grote variëteit aan bronnen, publiek toegankelijk en immens maatschappelijk relevant, dat zijn kenmerken van Policital Mashup.” Enthousiast vervolgt hij: “Elke burger wordt door Political Mashup in staat gesteld zowel voor het verre verleden, als voor de dag van gisteren, het politieke proces beter te doorgronden en ook zijn gekozen volksvertegenwoordigers effectief te controleren. Het bevordert daarmee niet alleen de betrouwbaarheid (en herhaalbaarheid) van het politiek-historisch onderzoek, maar stelt de burger ook in staat echt democratisch burger te zijn.”

Links naar berichten over de prijs.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.