UvA VU Informatica Coauteurs Netwerk

Geplaatst op 28-05-2013 door Maarten Marx | Uncategorized | | comment image Geen reacties »

Met de komende fusie tussen de twee beta faculteiten is het aardig om na te gaan hoeveel samenwerking er al is tussen wetenschappers aan beide kanten van de stad.
Een mooie maat voor samenwerking is het co-auteursschap: samen een artikel of een boek schrijven. We bekijken dit hier voor informatica, gebruik makend van de DBLP database, en een lijst met stafleden beschikbaar gesteld door Maarten van Steen.

De data is beschikbaar op Google Fusion Tables.
Onderstaand netwerk plaatje is wat Google Fusion Tables ervan maakt waarbij de relatie gewogen wordt door het “co-auteursgewicht”. Dit is voor 2 auteurs de som voor al hun gedeelde werken van 2 gedeeld door het aantal co-auteurs van dat werk.


We hebben een hele simpele analyse gedraaid: wat zijn de componenten in het coauteursnetwerk waarbij een lijn pas meetelt als die waarde 1 of meer heeft (dus de 2 auteurs moeten minimaal 1 artikel met z’n tweeen hebben geschreven, of 2 artikelen met 3 of 4 auteurs, of…)?
We vinden er dan 7. Hier komen ze, aflopend gerangschikt naar hun grootte.

15 [‘Cees Snoek’, ‘Patricia Lago’, ‘Frank Nack’, ‘Pieter De Leenheer’, ‘Marcel Worring’, ‘Jaap Gordijn’, ‘Hans van Vliet’, ‘Rein van den Boomgaard’, ‘Guus Schreiber’, ‘Theo Gevers’, ‘Lora Aroyo’, ‘Hans Akkermans’, ‘Lynda Hardman’, ‘Dennis Koelma’, ‘Leo Dorst’]
12 [‘Andrew S. Tanenbaum’, ‘Rutger F. H. Hofman’, ‘A. E. Eiben’, ‘Herbert Bos’, ‘Thilo Kielmann’, ‘Evert Haasdijk’, ‘Maarten van Steen’, ‘Arno Bakker’, ‘Paul Klint’, ‘Chris Verhoef’, ‘Spyros Voulgaris’, ‘Wan Fokkink’]
11 [‘Stefan Schlobach’, ‘Mark Hoogendoorn’, ‘Annette ten Teije’, ‘Lourens van der Meij’, ‘Maarten de Rijke’, ‘Frank van Harmelen’, ‘Shimon Whiteson’, ‘Christof Monz’, ‘Maarten Marx’, ‘Jan Treur’, ‘Tibor Bosse’]
11 [‘Cees de Laat’, ‘Drona Kandhai’, ‘Paola Grosso’, ‘Jaap A. Kaandorp’, ‘Peter M. A. Sloot’, ‘Adam Belloum’, ‘Robert J. Meijer’, ‘Robert G. Belleman’, ‘Hamideh Afsarmanesh’, ‘Marian Bubak’, ‘Alfons G. Hoekstra’]
3 [‘Piet Rodenburg’, ‘Alban Ponse’, ‘Inge Bethke’]
2 [‘Peter A. Boncz’, ‘Martin L. Kersten’]
2 [‘Jaap Heringa’, ‘Gunnar W. Klau’]

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.