Vrij Nederland: kabinetsleden tijdens eerste jaar Rutte II

Geplaatst op 23-09-2013 door Maarten Marx | data, ODE, parliament | | comment image Geen reacties »

PoliticalMashup heeft samen met Vrij Nederland een analyse gemaakt van de debatten door de kabinetsleden tijdens het eerste jaar van Rutte II. Ter vergelijking is een zelfde analyse gemaakt van het eerste jaar van het laatste “vergelijkbare” kabinet, Balkenende IV.
Interrupties
We hebben voor elk kabinetslid, voor elk debat waar dat lid aan meedeed in de Handelingen van de Tweede Kamer geturfd hoeveel interrupties er waren, door wie, of er ook fractievoorzitters aanwezig waren, en hoeveel moties er werden ingediend.
Op basis daarvan heeft VN per bewindspersoon een score bepaald.

De gegevens zijn vrij beschikbaar als twee Google Fusion tables: Rutte II en Balkenende IV.
Deze spreadsheets bevatten naast de tellingen ook links naar alle debatten die in de analyse zijn gebruikt.

Hieronder een voorbeeld van wat je met deze gegevens kan doen: een taartdiagram dat per kabinetslid aangeeft hoeveel moties dat lid in het eerste jaar van Rutte II ontvangen heeft, zowel absoluut als relatief ten opzichte van het hele kabinet.


En hieronder het totaal aantal woorden per kabinetslid.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren.