DiLiPaD zoekt wetenschappelijk programmeur

Geplaatst op 17-09-2014 door Maarten Marx | DiLiPaD | | comment image Geen reacties »

DiLiPaD

DiLiPaD is een “Digging into Data” project waarin UvA samenwerkt met de Universiteit van Toronto, King’s College London en het Britse Parlement. Dilipad-logo-REVERSED-300dpi Het doel is om vergelijkend onderzoek mogelijk te maken op basis van de notulen van de parlementen van Canada, Nederland en de UK.
Het streven is om van elk land minstens 100 jaar maar liever 200 jaar van de notulen compleet en digitaal op een goede manier beschikbaar te maken. Historici en politicologen zullen onderzoek doen naar de omgang met immigratie in die drie landen in de afgelopen 100 jaar. Informatici en taalkundigen zullen hen daarbij helpen.
Meer informatie vindt je op de DiLiPaD blog.

We zoeken

Master AI of informatica student met interesse in machine leren, information retrieval en natuurlijke taal verwerking. Je bent handig in scripten, werkt onder Linux, kan een LAMP systeem opzetten en in de lucht houden en vindt het leuk om iets te maken dat anderen ook echt zullen gebruiken.

Aanstelling: 1 dag per week, maximaal 2 jaar.
Waar: Instituut voor Informatica, Science Park, ILPS groep.
Waarbij: DiLiPaD project (Digging into Linked Parliamentary Data)

Pluspunten

  • werken in een bruisende internationale academische omgeving
  • project dat midden in de wereld staat
  • desgewenst samenwerking met Tweede Kamer en/of Nationaal Archief
  • mogelijkheid tot bezoek aan Toronto
  • werken op zware machines (48Gb RAM)

Interesse?

Stuur je CV met korte motivatiebrief naar maartenmarx@uva.nl. Voor inlichtingen kan je ook contact opnemen met Maarten Marx.

Deadline

26 September 2014